Jak na to
při použití sušeného droždí
Na 1kg směsi přidejte cca 10-15g sušeného droždí, 360ml vody a 80ml oleje. Po zamíchání vypracujte hladké těsto, které nechte ještě 30-40 minut kynout.při použití čerstvého droždí
3/4 - 1 kostku droždí (20-30 g) rozdrobte do 360ml vody a přidejte 2 lžíce směsi z 1 kg a zamíchejte. Po 15-20 minutách přidejte zbytek směsi a 80ml oleje. Vše zamíchejte a vypracujte hladké těsto, které před pečením nechte ještě 20 minut kynout.Oba postupy jsou uvedeny pouze na 1kg a při míchání více kiligramů pouze znásobte množství vody, oleje a droždí.
Z jednoho kilogramu směsi, budete mít po přidání vody a oleje cca 1,5kg těsta a záleží jakou gramáž trdelníků děláte. Většinou tedy z 1kg směsi upečete 8 - 10ks trdelníků.